Dag 2 in Sevilla

19 april 2026 - Sevilla, Spanje

We hebben gisterenavond de eerste helft van de wedstrijd om de Copa del Rey nog gekeken maar hebben de tv in de rust af gezet. Te laat voor de nog niet uitgeruste vakantiegangers. Ik heb geen idee hoever we hier van het stadion vandaan zitten maar ik het het gevoel dat ik het in ons bed nog allemaal kon horen. Daarna bleef het nog lang onrustig in de stad. Vanochtend zagen we dat Real Sociedad met penalties na een verlenging had gewonnen. Fijn dat we er niet voor opgebleven zijn. We zagen vandaag nog wat verdwaalde supporters rondlopen door de stad, die van Sociedad met een smile van oor tot oor en die van Atletico toch wat katerig. Ik denk niet dat zij dit verwacht hadden.

We lopen in alle vroegte richting Kathedraal. Daar moeten we ons Pelgrimspaspoort op gaan halen voor onze pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Kees wilde eigenlijk niet maar ik heb hem toch om kunnen praten. Je weet immers nooit of je nog ergens terechtkomt waar alleen pelgrims slaapplekken te vinden zijn. En ik vind het ook leuk, we fietsen immers een pelgrimstocht. Hoe vaak doen we dit nou.

Omdat we er zo vroeg bij waren, was het overal nog lekker rustig. Geen drommen toeristen die wezenloos achter een gids aansjouwen. De kathedraal is zo gigantisch groot dat die met geen mogelijkheid in één foto te vangen is. We wandelen met onze wandeling al snel de Joodse buurt in. Dat is wel echt een juweeltje van een buurt met smalle mooie steegjes en mooie patios. We lopen echt kris kras door de stad aan de hand van een wandeling uit het Sevilla boekje. Het Sevilla boekje wat we met nog wat meer balast (flightbag, steeksleutel) bij een volgend open postkantoor naar huis gaan sturen.

Het is een bijzonder mooie stad. We waren er al eerder maar we hebben de afgelopen twee dagen weer allerlei andere dingen gezien dan de vorige keer. Als we weer thuis aankomen hebben we meer dan 13km gewandeld. Zo’n beetje dezelfde afstand als gisteren. Vooralsnog hebben we meer kilometers gelopen dan gefietst. Hopelijk is dat na morgen weer anders. Hopelijk komen we zonder lekke banden de stad uit, er is gisteren tijdens de feestelijkheden een hoop glas gesneuveld maar het leek er vanochtend al op dat de poetsploegen vannacht alweer een werk hadden gedaan.

Morgen fietsen we via de Kathedraal de stad uit. Ik hoop dat we sneller de stad uitkomen dan dat we er in kwamen want anders zijn we al meer dan een uur zoet voordat dat gelukt is. Voor de zekerheid zetten we een wekker. Het is hier al volop zomer en het is toch altijd fijn om voor de grote hitte binnen te zijn.

1. Anja:
    19 april 2026
    Ik wens jullie een hele fijne vakantie met weer veel avonturen! Gelukkig is het avontuur van het fietsenvervoer al goed afgelopen.
  2. Piet en Annie:
    19 april 2026
    Wij wensen jullie een fijne start, bij jullie nieuw fietsavontuur.
    Op naar Santiago.😘😘
  3. Anita en Mari:
    19 april 2026
    Héééél veel plezier weer! Geniet ervan samen! En goed smeren, want het is er al behoorlijk heet voor de tijd van het jaar!
  4. Peter:
    19 april 2026
    Tis echt een mooi begin van de vakantie/pelgrimstocht.. geniet ervan samen !
  5. Ton:
    19 april 2026
    Geniet van jullie prachtige reis! Maak er weer iets onvergetelijks van.
  6. André en Karin:
    19 april 2026
    Mooi verhaal Nicole en Kees. Ik denk dat de stress mbt het vervoer van jullie fietsen nu wel weggezakt is dus …… laat het grote genieten maar beginnen. Veel plezier en een mooie tijd daar.
  7. Esther van de Waterbeemd:
    19 april 2026
    Lekker fietsen en vooral genieten 😘
  8. Marjon:
    19 april 2026
    Hey fietsers! Fijne reis ..geniet er samen van!
  9. Manon:
    20 april 2026
    Wat een leuke start van jullie vakantie in Sevilla! We wensen jullie een heerlijke, avontuurlijke fietsvakantie vol mooie momenten. 🚴‍♂️🌞
  10. Buuf:
    Hee buuffies,
    Een trubbelig begin in Eindhoven, maar uiteindelijk goed in Spanje aangekomen!😉
    Nu kan de fietsreis beginnen💪en we gaan de mooie reis mee beleven/lezen😉
    🙋‍♀️😘
  11. José:
    20 april 2026
    Lekker gaan genieten! Heel veel plezier!
  12. Antina:
    20 april 2026
    Het klinkt nu al echt onzettend leuk allemaal, mega veel plezier samen en ik geniet van je leuke verhaaltjes!