Molsheim

23 juni 2024 - Molsheim, Frankrijk

We fietsen via de supermarkt Colmar uit. Het blijft wennen. Niet alleen in Zwitserland maar ook in Frankrijk zijn de supermarkten niet standaard open op zondag. Wat zijn we toch belachelijk verwend in Nederland met alle supermarkten open op zondag. Hier vind je met moeite een supermarkt die een aantal uur op zondag open is. Maar een aantal uur is voor ons meer dan voldoende. We kunnen onze boodschappen doen en doen daarna een espresso voor we Colmar uitfietsen.

We fietsen een kilometer of 6 voordat we weer op de route zitten. Die voert ons vandaag helemaal door heuvelachtige wijngaarden. Het gaat de hele dag door op en af. We komen vandaag wel weer aan onze klimkilometers. Het zonnetje schijnt af en aan. Soms bodywarmer uit, dan weer aan omdat het met gezwinde spoed de berg af gaan en we toch flink bezweet raken. We hebben ook echt de hele dag wind tegen. Dat maakt het extra zwaar.

We fietsen door verschillende Elzasser dorpjes en stadjes en het een is nog mooier dan het ander. Nooit bij stilgestaan dat de Elzas zo mooi zou zijn. Soms ogen ze zo mooi en gezellig dat we er even een kleine detour voor maken.

De Leeuwerikken kwinkeleren weer dat het een lieve lust is maar vandaag stelen de ooievaars de show. We komen langs een veld dat gemaaid word en zien daar wel 30 ooievaars rondscharrelen. Blijkbaar is er op zo’n veld voor ooievaars van alles te halen en te eten want we hebben ze al eerder rond zien scharrelen op een veld dat net gemaaid werd. Maar zoveel als het er nu waren, hadden we nog niet gezien.

We hadden bedacht om vandaag te gaan kamperen maar omdat het weer wat onbestendig lijkt (heel af en toe valt er zelfs een drupje regen, nog minder dan dat mijn vrouw regen noemt 😉)  maar omdat de zon steeds afgewisseld wordt door grote donkere wolken besluiten we een kilometer of 10 voor Molsheim om een hotelkamer te reserveren. Geen gedoe met tent maar lekker relaxt in een hotel na 71km toch wel hard werken. Geeft ons ook nog de gelegenheid om lekker te terrassen en hoeven we niet zelf te koken. Luxe vandaag. En de foto’s houden jullie nog tegoed.

1. Piet en Annie:
    23 juni 2024
    Je mag jezelf tijdens een vakantie ook wel eens laten verwennen.
    Zeker na zo'n inspannende dag.
    Liefs.😘😘
  2. André en Karin:
    23 juni 2024
    Nog een verlate felicitatie van mij voor broeder Kees. Vakantie moet inderdaad niet op afzien gaan lijken, dus regelmatig een hotelletje of appartement is jullie zeer gegund. Fijn vervolg van jullie reis en wij houden de zaak hier in Balkum wel in de gaten.
    Gr. André
  3. Babke:
    24 juni 2024
    Dat doen jullie goed zo. Geen gedoe meer met tent in die regen…enne Kees is nu tenslotte ook weer een jaartje ouder dus zal hij meer ontzien moeten worden. 😜
  4. Anita Geerings:
    24 juni 2024
    Heuvelachtige wijngaarden, kwinkelerende leeuweriken, de show stelende ooievaars, toe maar. Een beetje kunstenaar kan er zo een prachtig schilderij van maken, met als finishing touch 2 glunderende fietsers erin. Life's what you make it, zo luidt het liedje, en jullie leven ernaar tijdens jullie reizen.
    Opnieuw een mooie dag in de natuur gewenst samen, hopelijk ook weer eindigend op een prettige overnachtingsplek.
    Liefs van ons xx
  5. Buuf:
    24 juni 2024
    Doen jullie goed, een hotelletje!!
    Tis tenslotte ook een (fiets)vakantie😉
    Benieuwd naar je foto's van de Elzas,☺
    Succes weer verder!😎
  6. Esther van de Waterbeemd:
    24 juni 2024
    Ik vind het ook altijd echt een feestje om ooievaars te zien alleen zie ik ze zelden 😌
    Heerlijk om zo van de natuur te kunnen genieten! 😘