Regenachtige verjaardag in Colmar
23 juni 2024 - Molsheim, Frankrijk
We werden op de verjaardag van Kees wakker met regen en behalve dat het soms wat harder en soms wat zachter regende, is er niet heel veel veranderd gedurende de dag. Gelukkig hadden we spot on een appartement en konden we heel makkelijk weer naar ons huis vluchten als het ons niet meer beviel. We zijn af en aan naar buiten geweest. Als we dachten dat het was gestopt met regenen of zachter regende, liepen we weer naar buiten. Als het vervolgens weer bar en boos werd, doken we een tearoom (voor een espresso natuurlijk 😝) of een kroeg in of als we dicht bij huis waren, liepen we gewoon bij ons appartement naar binnen. En dat hebben we een paar keer gedaan want het weer wilde maar niet echt opknappen. Maar goed, we kunnen beter zo’n regendag hebben als we een ‘rustdag’ hebben en niet op de fiets hoeven als andersom.
Ondanks alle regenbuien hebben we toch kunnen zien en bewonderen dat Colmar een hele mooie stad is. De binnenstad is echt oud en er staan vakwerkhuizen tussen die dateren uit 1300 en dat staat daar dan nu na al die jaren te pronken dat het een lieve lust is. We zien wel dat het een andere bouw van vakwerkhuizen is dan in Duitsland. Daar zie je meestal de houten balken uitsteken. Hier in de Elzas steekt met name het pleisterwerk uit. Dat is precies andersom. Het is ook allemaal heel kleurrijk. Soms is het pleisterwerk oranje, soms blauw, soms roze, soms geel. Kortom, eigenlijk alle kleuren van de regenboog. Het is een stad die echt de moeite van een stedentripje waard is.
Zo wordt ook deze fietsreis weer een soort van aaneenschakeling van stedentrips die we met de fiets afleggen. Het mooie van zo’n fietsreis is dat je in steden komt die je anders nooit bezocht zou hebben en op deze manier wel ontdekt.
Toen we aan het eind van de middag in een kroeg met hele harde en foute hardcore hardrock muziek waren beland gingen de sluizen pas echt open. Het regende echt cats and dogs. Het woord pijpenstelen doet geen recht aan de bui die toen viel. Toch zijn we die kroeg uiteindelijk uitgevlucht omdat de herrie van de muziek echt te erg was. Gelukkig zaten we vlakbij de kroeg waar we de eerste dag in Colmar beland waren en toen zijn we daar naartoe gespurt. Daar hebben we wel een tijdje gezeten en ook een flinke borrelplank genuttigd.
Pas helemaal aan het einde van de dag, klaarde het een beetje op. Dat was fijn want we hadden een restaurant gereserveerd dat even buiten het oude centrum lag. We hebben allebei lekker gegeten, Kees had een ravioli en ik een risotto. Allebei met vis. Blijkbaar zat er in allebei de gerechten te veel (koemelkse) room en kaas want Kees en ik hadden allebei last van de maag ‘‘s nachts. Geen topnacht voor een fietsdag. Dat is geen ideale combinatie. Gelukkig verdween de buikpijn na ons ontbijtje met geitenyoghurt 😉.
Kees vroeg me om iedereen voor zijn/haar felicitaties te bedanken. Ik wilde jullie toch al laten weten dat we al jullie reacties op het blog erg leuk vinden 😘

Wel weer mooi plaatjes!!.
Veel succes weer op de pedalen!!
xxx