Bregenz
16 juni 2024 - Bregenz, Oostenrijk
Vandaag een lekker relax dagje in Bregenz. En ook nog een zonnig dagje. Dat is erg fijn na onze verregende aankomst van gisteren. Na het ontbijt naar het centrum van Bregenz gewandeld en daar onder de arcaden op het terras bij het stadsmuseum neergestreken. Bregenz is een mooie en wat voorname stad aan de Bodensee. Veel mooie en oude gebouwen. En heel veel terrasjes maar zo op de vroege ochtend nog niet veel open. Maar het terras van het museum beviel zo goed dat we er allebei maar meteen 2 espresso’s hebben genomen. Lekker hoor, zo in het zonnetje. Daarna wat rondgewandeld en ook een beetje bergop gewandeld. Ook daar is het weer mooi met ook een mooi uitzicht op de Bodensee.
Toen we via het water weer terug richting appartement wandelden, passeerden we toevallig een bio-supermarkt. De enige supermarkt die open was op zondag. Dat is voor ons, verwende Nederlanders toch wel even wennen, dat niet zomaar alle supermarkten op zondag open zijn. Toch maar even naar binnen om nog wat fruit, broodjes en beleg te kopen. Bij de Bodensee was een thriatlon bezig. Allemaal sportieve en afgetrainde mensen die met het laatste onderdeel van de thriatlon bezig waren, hardlopen. Voor Kees sweet memories omdat hij daar vroeger zelf nogal eens aan meegedaan heeft. Ik spot altijd dat het zo jammer is dat Kees me nooit heeft leren zwemmen omdat het dan echt een ding voor mij zou zijn geweest. Het deel hardlopen en fietsen is me op mijn lijf geschreven. Alleen jammer dat ik daar nooit aan toe zou komen omdat ik dan al verzopen zou zijn geweest ;-)
Toen weer terug naar huis om een broodje te eten en even ons gemak te houden voordat we ‘s middags weer terug de stad in gaan om bij een kroeg naar het Nederlands elftal te gaan kijken. Want met zo’n mooi weer wil je niet thuis binnen naar de televisie moeten gaan zitten kijken.
Al rond 2-en lopen we terug de stad naar de kroeg/het terras waarvan we gezien hadden dat ze alle wedstrijden op het terras uitzonden. Toen we daar aankwamen, bedachten we dat we daar wel veel in de zon zouden zitten en we hadden ons nog niet ingesmeerd. Met gestrekte draf ben ik weer naar het appartement gelopen om de zonnebrand op te halen. Toen ik weer terugkwam had Kees gezelschap van 3 andere (wel in oranje gestoken) stellen. Zo hebben we, met een stel Polen achter ons, naar de wedstrijd Polen-Nederland gekeken. Na de wedstrijd nog een tijdje zitten kletsen samen. Dat was gezellig. Daarna zijn Kees en ik samen gaan eten bij het Tapas restaurant (when in Rome, do as the Romans do……) waar we tijdens de ochtendwandeling langs waren gekomen. Dat was lekker.
Nu nog even bloggen/dagboek schrijven, rommelen aan de tassen, wat lezen en dan lekker op tijd naar bed voor de eerste etappe morgen, naar Zwitserland. Mijn allesbehalve favoriete land. Teveel geweest in mijn jeugd en te aangeharkt en in mijn herinnering, niet echt open minded. Maar goed, ik geloof dat we er maar 3 etappes doorheen fietsen en dan alweer in Frankrijk zijn. En ik weet dat het mooi is, maar het is gewoon niet zo mijn ding.

Voor morgen: mooie start van het tweede deel van jullie Romereis ENJOY
Heel veel plezier samen!
Groetjes,